ΜΟΡΙΑΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ

Geza Schoen
Μοριακά Αρώματα ή αλλιώς Το άρωμά σου είναι το άρωμά μου.

        Οι περισσότεροι στο άκουσμα και μόνο,εκτός αν έχετε πτυχίο οργανικής χημείας,δεν σας λέει απολύτως τίποτα.Στον κόσμο των αρωμάτων όμως υπάρχει πολλά χρόνια ο όρος αυτός όπως υπάρχει και η εταιρεία η οποία δημιουργεί αρώματα με βάση το Iso Ε Super. H Εταιρεία ονομάζεται Escentric Molecules, ιδρυτής της είναι ένας Αρωματοποιός ή Μύτη όπως συνηθίζεται να λέγονται,ο Geza Schoen.

         Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το 1990 χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στη βιομηχανία των αρωμάτων μια μοριακή σύνθεση το Iso Ε Super® η οποία είναι η εμπορική ονομασία του aromachemical 7. Αυτή η μοριακή σύνθεση χρησιμοποιήθηκε για να προσδώσει πληρότητα και λεπτή δύναμη στα αρώματα.Επίσης χρησιμοποιείται σε σαπούνια,σαμπουάν,σκόνες πλυντηρίου κλπ.

          Το εκπληκτικό είναι ότι κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς μυρίζει.Από δέρμα σε δέρμα αλλάζει,φεύγει και επανέρχεται διακριτικά όπως έφυγε και πάντα σε σχέση με την θερμοκρασία του δέρματος και του περιβάλλοντος. Αλλιώς μυρίζει σε έναν άντρα και αλλιώς σε μία γυναίκα και σε σχέση πάντα με τα παραπάνω.

           Κάπου εδώ αναλαμβάνει το 2006 ο Geza Schoen, ένας αρωματοποιός με έδρα το Βερολίνο, με μακρά εμπειρία στη βιομηχανία αρωμάτων, ο οποίος ήθελε να κάνει ένα σκόπιμα προκλητικό σχόλιο σχετικά με τον τρόπο που δημιουργείται ένα άρωμα και το πώς διατίθεται σήμερα στην αγορά..Η πρότασή του ήταν η εξής:

 Η  ταυτόχρονη δημιουργία δύο αρώματων.΄Ενα μεθυστικό με σύνθεση διαφόρων       συστατικών και το άλλο ένας φόρος τιμής στο Iso Ε Super

Τα πράγματα όσο και να φαίνονται περίπλοκα είναι πολύ απλά στην πράξη.Στο πρώτο άρωμα δίνει την ονομασία Escentric 01 το οποίο περιέχει ροζ πιπέρι, ασβέστη, φλούδες, ίρις και θυμίαμα αλλά και Iso Ε Super  στο μεγαλύτερο ποσοστό μέχρι εκείνη την στιγμή που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί της τάξεως του 65%.To αρωματικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.Γεννιέται μία νέα ισορροπία. Αντί της παραδοσιακής από πάνω προς τα κάτω αρωματικής  πυραμίδας το Escentric 01 επικεντρώνεται σε μια μακρά, παρατεταμένη νότα αποτελούμενη από ζεστό μόσχο και ξύλινους τόνους.      

            Στο δεύτερο άρωμα δίνει την ονομασία Molecules 01 και στο οποίο χρησιμοποιεί μόνο το Iso Super E 100%. Εδώ το αρωματικό αποτέλεσμα μάλλον έκανε τον Geza Schoen να αναθεωρήσει ότι ήξερε σε σχέση με το άρωμα.Κανένας προσδιορισμός για το τι τελικά μυρίζεις κάθε άντρα αλλιώς κάθε γυναίκα επίσης.Διαφορετικά σε νέο διαφορετικά σε ενήλικα και γενικώς παίρνουν 10 το ίδιο άρωμα ? Λάθος είναι 10 διαφορετικά αρώματα μόλις εφαρμοσθεί στο δέρμα σύμφωνα με τα παραπάνω. Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα είναι σχεδόν pheromonic.

Μετά από αυτό ακολούθησαν και άλλα αρώματα όπως το Escentric 02 και 03 το Molecules 02 και 03 αλλά πάντα με την ίδια φιλοσοφία. Ηδη αρκετά αρώματα ΤΥΠΟΥ βρίσκονται στη συλλογή Golden Edition και πολύ σύντομα όλα  θα βρίσκονται στη διάθεση του απαιτητικού κοινού της li)ke sense perfum.

Συντάκτης : li)ke sense