GREED 1760

CREED 1760

Στο άκουσμα και μόνο κάποιοι θα πούνε …. Μπα καινούργιο άρωμα ? Ποια το διαφημίζει ? Λογικό να σκέφτεστε έτσι … εκτός αν μπαινοβγαίνετε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή είσθε απόγονος του Ναπολέοντα ή πρωτεξαδέλφη της Πριγκίπισσας Sissy ή ακόμα Πλανητάρχης ή σκέφτεστε να γίνετε. Αν δεν έχετε κάποιον από τους παραπάνω τίτλους,τότε διαβάστε την ιστορία της CREED και μετά ελάτε στην li)ke sense perfumes να βρείτε αρκετά από αυτά τα αρώματα σε εκδόσεις ΤΥΠΟΥ,που έχουν την δική τους ιστορία στο πέρασμα των δυόμισι αιώνων ζωής αυτής της αρωματοποιίας.

Όλα ξεκίνησαν στο Λονδίνο το 1760 από έναν αρωματοποιό τον James Henry ο οποίος δημιούργησε την αρωματοποιία CREED (Πιστεύω). Το 1781 ήρθε η μεγάλη καταξίωσή από τα ανάκτορα του 

Λονδίνου.Ο Βασιλιάς Γεώργιος ο 3ος ανέθεσε αποκλειστικό προμηθευτή αρωμάτων για το παλάτι και τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας την CREED.To 1851 η CREED μεταφέρεται στο Παρίσι,μετά από αίτηση της Αυτοκράτειρας Ευγενίας συζύγου του Ναπολέοντα του 3ου και η CREED δημιουργεί το (Jasmin Imperatrice Eugenie) αποκλειστικά για εκείνη.Η φήμη της CREED φτάνει σε όλες τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης όπως στον Αυτοκράτορα της 

Αυστροουγγαρίας τον Franz-Josef με την συζυγό του Αυτοκράτειρα Sissy αλλά και τον Τσάρο Γεώργιο τον Β’ της Ρωσίας.Το1885 η Βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας  ανακηρύσει την CREED επίσημο προμηθευτή αρωμάτων των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και η CREED της αφιερώνει το άρωμα (Fleurs de Bulgarie).Επίσης την ίδια χρονιά η Βασίλισσα Μαρία-Χριστίνα της Ισπανίας χρήζει την CREED επίσημο προμηθευτή αρωμάτων της Βασιλικής οικογένειας με Βασιλικό διάταγμα.

 

       Ερχόμαστε πιο κοντά στο σήμερα.Κατά τον 20ο αιώνα,ο Δούκας και η Δούκισσα του Windsor επιλέγουν αρώματα κατά παραγγελία από την CREED αλλά και κορυφαίοι πολιτικοί όπως ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ φόρεσε το Tabarome.Στην Αμερική τα μέλη του Κογκρέσου και ο Πρόεδρος John F. Kennedy φόρεσε το Vetiver.Το 1956 η CREED δημιούργησε  το άρωμα Fleurissimo για την Γκρέις Κέλι,μετά από παραγγελία του αρραβωνιαστικού της πρίγκιπα Rainier του Μονακό για την ημέρα του γάμου τους.Έτσι άρχισε και μακροχρόνια ερωτική σχέση του Χόλυγουντ με την CREED.

       Στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα, κύριος αρωματοποιός της CREED Olivier δημιούργησε μερικά από τα πιο αγαπημένα αρώματα της CREED όπως το Green Irish Tweed, Millesime Imperial, Silver Mountain Water, Spring Flower, Himalaya and Original Vetiver.

       Το 2010 η CREED γιόρτασε τα 250 χρόνια της, ανοίγοντας κατάστημα στις ΗΠΑ στο 794 Madison Avenue στο Μανχάταν και με τη δημιουργία του AVENTUS, που περιγράφεται ως «μαγευτικό» από τους New York Times. Το 2011 θα παρουσιάσει το Royal Oud για τους άνδρες και τις γυναίκες.


       Η CREED έχει 69 αρώματα.Το παλαιότερο άρωμα δημιουργήθηκε το 1781 και το νεότερο το 2014. Τα αρώματα αυτά έγιναν  σε συνεργασία με τους αρωματοποιούς Olivier Creed έκτη γενιά, ο James Henry Creed Πέμπτης Γενιάς, Erwin Creed έβδομη γενιά, Henry Creed τέταρτης γενιάς, Henry Creed τρίτης γενιάς, Olivier Creed και ο James Henry Creed πρώτης γενιάς.Η εταιρεία περνάει από πατέρα σε γιο και παρόλο την εξέλιξη της τεχνολογίας τα αρώματα της CREED δημιουργούνται με τον παλιό παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο έγχυσης. Από το 1970 η creed βγάζει τα αρώματα της πλέον για όλο το καταναλωτικό κοινό.Η li)ke sense διαθέτει αρκετά από τα αρώματα αυτά σε εκδόσεις ΤΥΠΟΥ για τους απαιτητικούς της πελάτες στην GOLDEN EDITION συλλογή της.